Jusufspahić povodom Kurban bajrama: Molimo Boga da čuva mir u Srbiji i dobre međuljudske odnose

Islamski praznik Kurban Bajram počinje sutra i traje četiri dana.

15.06.2024. 13:27
  • Podeli:
jusufspahić muhamed foto una-666d7a655dbe9.webp Foto: UNA

Predsednik Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije Muhamed Jusufspahić izjavio je, povodom predstojećeg Kurban bajrama, da su se u Srbiji desile mnoge dobre promene vezane za islamsku zajednicu i pomolio se za mir u Srbiji i među ljudima. 

"Molimo Boga dragog da nam čuva mir u Srbiji, da nam čuva Srbiju u miru, da nas čuva sve skupa, u dobrim međuljudskim odnosima i da nas čuva u dobrom susedstvu sa svim našim susedima", rekao je Jusufspahić na  konferenciji za novinare. 

On je dodao da je sve lakše i lakše biti musliman u Srbiji i podsetio na odluku Vlade Srbije da, pošto je Kurban Bajram padao u nedelju, muslimani u Srbiji imaju pravo da koriste ponedeljak kao slobodan dan za Kurban Bajram.

Istakao je da su se mnoge dobre promene desile u Srbiji. 

"Neću reći samo promene, nego izuzetno dobra poboljšanja i Bogu smo zahvalni na tome", rekao je on. 

Govoreći o ovogodišnjem odlasku na hadž u Meku, on je naveo da je Islamska zajednica Srbije uputila poruku, povelju zahvalnosti i priznanja nadležnima za hadž u Ministarstvu hadža Kraljevine Saudijske Arabije i ministru lično, čiji je trud doprineo da muslimani iz Srbije ove godine imaju obnovljenu misiju hadža. 

"Ove godine čak imamo i veću kvotu, koja  je sada obezbeđena za 700 hadžija iz Srbije i zahvalni smo na tome", rekao je Jusufspahić.  

Dodao je da upućuju i povelju priznanja i zahvalnosti Vladi Republike Srbije, konkretno Ministarstvu spoljnih poslova, koje je u proteklim godinama ovlastilo svog ambasadora u Kraljevini Saudijskoj Arabiji, u Rijadu, da bude nadležan za hadžije iz Srbije.

Islamski praznik Kurban Bajram počinje sutra i traje četiri dana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()