Kenija još jednom potvrdila stav da neće priznati nezavisnost Kosova

Kenija ostaje na istoj poziciji kada je reč o Kosovu

20.01.2023. 13:43
  • Podeli:
kenya-162332 kenija Pixabay-63ca8c873202e.webp Foto: Pixabay

"Kenija je još jednom potvrdila svoj stav da neće priznati samoproglašenu nezavisnost Kosova", rečeno je Tanjugu u Ministarstvu spoljnih poslova.

U dopisu koji je juče stigao u ministarstvo kao odgovor na čestitiku povodom Dana nezavisnosti Kenije piše da ta zemlja poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i da ostaje posvećena principima međunarodnog prava.

Dodaje se da Kenija ostaje na istoj poziciji kada je reč o Kosovu.

"Kenija ostaje posvećena principima suvereniteta i teritorijalnog integriteta vaše zemlje i podržava mirno rešenje u skladu sa međunarodnim pravom i zato ostajemo na istoj poziciji kada je reč o Kosovu", ističe se u dopisu koji je upućen ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()