KFOR je spreman da interveniše na severu KiM, strane pozvane na uzdržanost

Zamenik generalnog sekretara NATO-a Mirčea Džoana pozvao Beograd i Prištinu da "spreče eskalaciju"

06.11.2022. 08:28
  • Podeli:
kfor_reuters_nato (1)-1663930103531.webp Foto: Reuters

Zamenik generalnog sekretara NATO-a Mirčea Džoana oglasio se povodom situacije na KiM naglasivši na Tviteru da je KFOR spreman da interveniše ukoliko bude ugrožena stabilnost na severu KiM.

On je rekao i da je razgovarao sa Miroslavom Lajčakom, specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine, o situaciji na severu KiM koju je nazvao "napetom".

Džoana je juče na Tviteru pozvao Beograd i Prištinu na uzdržanost i da "spreče eskalaciju".

"Kfor ostaje na oprezu i spreman je da interveniše ukoliko stabilnost bude ugrožena", naveo je Džoana.

 

KFOR se oglasio na Instagramu povodom situacije na KiM uz poruku da prati situaciju.

Kakako se navodi, KFOR blisko sarađuje sa Beogradom i Prištinom, kao i međunarodnim partnerima, kako bi se sačuvala bezbednost za sve građane na KiM te pozvao obe strane na konstruktivan dijalog i rešavanje nesuglasica.

Kfor je, povodom situacije na KiM, pozvao na konstruktivan dijalog i poručio da prati situaciju i blisko sarađuje sa liderima Beograda i Prištine, kao i sa međunarodnim partnerima, kako bi sačuvalo bezbedno okruženje za sve građane na KiM.

Kfor je na Instagramu pozvao sve strane da rešavaju nesuglasice i razgovaraju o njima kroz konstruktivan dijalog.

Podsetimo, nakon sednice Vlade Srbije na kojoj je predsednik Vučić podneo izveštaj o KiM, juče su predstavnici Srba sa severa KiM u Zvečanu održali sastanak. Predstavnici Srba doneli su zajednički zaključak o napuštanju kosovskih institucija te su podneli ostavke na mesto poslanika u Skupštini, gradonačelnika u četiri opštine na severu Kosova, a to su uradili i svi zaposleni u institucijama na Kosovu.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()