Ko će biti u Vučevićevom kabinetu: UNA je pitala kakav kurs će zauzeti nova srpska vlada

Klačar smatra da bi ministarske funkcije mogli da zaduže Vladimir Orlić i Marko Đurić

Autor: Zvonko Ninkov
31.03.2024. 21:00
  • Podeli:

Čuli smo kako se dosadašnji ministar odbrane, Miloš Vučević, oprostio od resora koji je vodio, ali i najavio šta će mu biti prioritet na mestu predsednika Vlade. Koliko će izbor mandatara promeniti politiku izvršne vlasti i šta može još da se očekuje od Vučevićevog kabineta?

"Očekivano", gotovo je jednoglasni komentar na izbor Miloša Vučevića za mandatara nove Vlade. Iako se još nekoliko imena pojavljivalo u javnosti, dosadašnji ministar odbrane prednjačio je kao najozbiljniji kandidat.

"Vučević je čovek koji je prekaljeni političar, prošao je sve faze i uvek je imao jednu stabilnost, čvrstinu i odlučnost. I nekako sa ovim odnosom snaga u parlamentu krajnje je prirodno da čovek koji vodi vladajuću partiju bude na čelu Vlade Srbije", rekao je Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije.

"To je čovek koji ima iskustvo, čovek koji će raditi u najboljem interesu svih građana, radiće takođe na očuvanju interesa prvenstveno naše južne pokrajine", naveo je stručnjak za bezbednost Miroslav Bjegović.

Ko će biti u Vučevićevom kabinetu - još nije objavljeno, ali se očekuje da neka dobro poznata lica, poput Ivice Dačića i Siniše Malog ostanu na ministarskim pozicijama. Nije isključeno da će biti i nekih iznenađenja jer su naprednjaci to i ranije činili, ali ne treba očekivati bilo kakvu promenu kursa Vlade.

"Moguće je da će sednice Vlade izgledati drugačije, videćemo kakav će biti njegov odnos prema medijima i slično, ali u pogledu kursa Vlade to će biti Vlada kontinuiteta. Vučević je neko ko je iz najbližeg kruga saradnika Aleksandra Vučića i sigurno je da će ova vlada u tom pogledu blisko sarađivati sa Andrićevim vencem, što smo imali i u prethodnom periodu", rekao je Bojan Klačar iz Cesida.

Klačar smatra da bi ministarske funkcije mogli da zaduže Vladimir Orlić i Marko Đurić. Prvi je, posle dužnosti predsednika Skupštine, trenutno samo poslanik, dok je drugi najavio povratak u Srbiju sa mesta ambasadora u Vašingtonu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()