Koliko je hitno bilo zakazati sednicu Skupštine po hitnom postupku?

Svi ovi istaknuti zakoni morali su odavno da se nađu pred Skupštinom, smatra opozicija, umesto onih koji su na aktuelnom dnevnom redu. Posebno, onaj da se produži način finansiranja RTS i RTV za još godinu dana.

Autor: Zvonko Ninkov
22.12.2022. 19:29
  • Podeli:

Još jedna sednica Skupštine Srbije zakazana je po hitnom  postupku, što je ponovo revoltiralo opozicione stranke. One tvrde da ih vlast tako sprečava da dopune dnevni red i valjano se spreme za raspravu. A glavna polemika ticala se javnih servisa i naplate takse za tv-pretplatu.

Svi ovi istaknuti zakoni morali su odavno da se nađu pred Skupštinom, smatra opozicija, umesto onih koji su na aktuelnom dnevnom redu. Posebno, onaj da se produži način finansiranja RTS i RTV za još godinu dana.

"Šta je toliko hitno? Da RTS-u damo novih 900 miliona dinara?! To je hitno? Ja razumem da je vama bitan hitni postupak sazivanja sednice da ne bi na red došli zakoni i anketni odbori koje predlaže opozicija", rekao je Miroslav Aleksić, poslanik Narodne stranke.

Predsednik Skupštine uzvraća - sednica je zakazana u kratkom roku samo zato što neki zakoni moraju da se usvoje pre kraja godine. Na prozivke da vlast sa namerom namiče dodatna sredstva RTS-u, naprednjaci kažu da nemaju nikakvog uticaja na tu televiziju.

" SNS je, inače, veoma malo prisutna na oba javna servisa i to oba servisa i mi na to ne možemo da utičemo oni su slobodni", kaže Nebojša Bakarec iz vladajuće stranke.

Deo opozicije pokrenuo je inicijativu i za razrešenje članova Saveta REM. Za sada su prikupili 50 potpisa narodnih poslanika. Nije izvesno da li će među njima biti i Dejan Bulatović, koji je naprasno odlučio da napusti Stranku slobode i pravde.

"Ovo mi je najteža politička odluka koju je doneo u životu. Ima razloga za ovu odluku, ali molim za razumevanje do utorka, kada ću izneti detalje o narednim političkim koracima, da li ću ostati poslanik i sve ostalo što zanima javnost. Pod stresom sam trenutno i teško mi je", rekao je Bulatović poslanicima.

Još jedan zakon koji će najverovatnije pretrpeti izmene je i onaj o državnim službenicima, kojim se odlaže obaveza sprovođenja javnog konkursa za prijem u radni odnos do 2025. godine. .
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()