Komandant KFOR-a o rešenju za situaciju na severu KiM: Mirno, ali nestabilno

On je ocenio da su tenzije između Srba i Albanaca visoke zbog političkih razlika

06.09.2023. 20:01
  • Podeli:
profimedia-0784293032 andjelo mikele ristuča komandant kfor-64f8be4cb8123.webp Foto: Profimedia

Komadant Kfora Anđelo Mikele Ristuča izjavio je danas da je situacija na KiM i dalje ''veoma nestabilna'', i pored toga što su se bezbednosne tenzije smirile posle eksalacije nasilja tokom maja.

On je ocenio da su tenzije između Srba i Albanaca visoke zbog političkih razlika, prenosi Rojters.

''Situacija je mirna nakon događaja od 29. maja. Ali, na neki način, situacija je i dalje veoma nestabilna. Mi opažamo napetost zbog mnoštva nerešenih pitanja", rekao je Ristuča novinarima u sedištu NATO u Briselu.

On je rekao da je jedino rešenje za situaciju na severu KiM - političko rešenje.

''Ako treba da postavimo dijagnozu onoga što se dešava, rekao bih da je najveća 'bolest' koja nas zabrinjava nepoverenje, nepoverenje između dve strane'', rekao je Ristuča.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()