Kosovska Mitrovica: Veliki opštenarodni protestni skup Srba u ponedeljak u podne

Ovo će biti jedan naš zajednički mirni apel i skup da pokažemo celom svetu da vide našu muku i obespravljenost, kažu iz Udruženja

10.02.2024. 21:07
  • Podeli:
kosovska mitrovica tanjug (3)-649acb37c5b0e.webp Foto: Tanjug

Srbi sa Kosova i Metohije održaće u ponedeljak u 12 časova u Kosovskoj Mitrovici veliki protestni opštenarodni skup kojim žele da skrenu pažnju čitavom svetu i međunarodnoj zajednici na svoj obespravljen položaj, posebno zbog odluke Prištine i Aljbina Kurtija o ukidanju dinara kojom im se ugrožava ostanak i opstanak na njihovim ognjištima.

Iz Udruženja penzionera čiji su predstavnici najavili i prijavili skup nadležnim organima, rekli su da na mitingu u ponedeljak očekuju veliki broj svojih sunarodnika, zdravstvene radnike, prosvetne radnike, socijalno ugrožene, studente i omladinu, jednom rečju ''sve one kojima je direktno ugrožena egzistencija nepravednim merama iz Prištine''.

''Ovo će biti jedan naš zajednički mirni apel i skup da pokažemo celom svetu da vide našu muku i obespravljenost. Skup će biti održan u 12 časova u blizini Trga Braće Milić'', istakli su iz Udruženja za TV Most.

Srpska lista podržala skup 

Srpska lista saopštila je večeras da podržava mirni protest građana u Kosovskoj Mitrovici koji je za ponedeljak najavilo Udruženje ujedinjenih penzionera.

Kako podsećaju iz Srpske liste, skup će biti održan i zbog jednostranih poteza protiv interesa srpskog naroda, od hapšenja nevinih sugrađana, militarizacije severa, pa sve do brutalnog upada kosovskih specijalaca u prostorije srpskih institucija, od privremenih organa pa do ambulatni, pošte i prostorija nevladinih organizacija.

''Od izuzetnog je značaja da svojim prisustvom u velikom broju pokažemo Prištini da se protivimo ovim antisrpskim odlukama i da želimo da u miru ostanemo da živimo na svojim vekovnim ognjištima'', navode iz Srpske liste.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()