Kosovska policija na Jarinju privela, pa pustila profesora sa severa KiM

Iz Kosovske policije nisu precizirali o kom se slučaju radi, ali su naveli da je profesor priveden zbog slučaja od ranije

03.01.2023. 17:44
  • Podeli:
Kosovska policija_KPS_Kosovska Mitrovica_Foto Reuters-639752959d076.webp Foto: Reuters

Kosovska policija privela je jutros na Jarinju profesora fizičkog vaspitanja sa severa Kosovske Mitrovice zbog navodnog napada na albanske novinare u tom gradu, ali je nakon nekoliko sata pušten na slobodu, rekao je advokat Nebojša Vlajić za Tanjug.

Profesor I. M. dao je izjavu u bazi kosovske policije na Jarinju i rekao da nema nikakve veze sa navodnim napadom, dodao je Vlajić. 

Kako objašnjava, albanski novinari su navodno pretučeni ispred radnje I.M.

"Nikakva druga veza ne postoji. On je zadržan nekoliko sati i pušten na slobodu", rekao je Vlajić. 

I sama Kosovska policija potvrdila je za portal KoSSev da je I. M. zadržan na Jarinju kako bi dao izjavu o slučaju koji se, kako navode, tereti za umešanost u slučaj koji se još ranije dogodio. Ipak iz KP nisu precizirali o kom se tačno slučaju radi, dodajući da se po okončanju saslušanja i policijskih postupaka, odlukom tužioca, predmet nastavlja u redovnom postupku.

Napad na novinara albanske nacionalnosti redakcije „Insajderija“ dogodio se 17. septembra u severnom delu Kosovske Mitrovice. Tada je po svedočenju i po sopstvenom svedočenju i svedočenju kolege novinara pretučen snimatelj ove redakcije.

KoSSev tvrdi da je upravo privedeni I. M. bio jedan od sugrađana koji je pritrčao u pomoć povređenom mladiću, pridržavši ga da ne padne, dok ga je druga gospođa umivala vodom do dolaska hitne pomoći, tačnije da se u ovo uverila novinarka ovog portala koja je automobilom prolazila u tom trenutku i prepoznala I. M.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()