Kosovska policija na Jarinju uhapsila penzionera iz Beograda, Petković obavestio Lajčaka

Uhapšeni nema veze sa sudskim sporom, u vezi sa konfiskacijom kuće njegove supruge u Peći, već je uhapšen kao vid zastrašivanja i odmazde Kurtijevih institucija, navodi Kancelarija za KiM

21.05.2023. 15:31
  • Podeli:
Kosovska policija_Severna Kosovska Mitrovica_Foto Reuters-63949249505dc.webp Foto: Reuters

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da su pripadnici Kosovske policije uhapsili danas na Jarinju penzionera Branka Banjca (72) iz Beograda koji se sa suprugom uputio u Peć na ročište povodom rešenja imovinskog spora koji ona vodi.

Njega su pred suprugom pripadnici Kurtijeve policije odveli u pritvorni centar, uprkos tome da je Branko operisao kičmu i da boluje od visokog pritiska, nije uspeo da ponese ni torbu sa lekovima usled postupanja Kosovske policije, rekao je Petković.

"Kancelarija za Kosovo i Metohiju je odmah angažovala advokatski tim za odbranu, a lično sam kontaktirao i porodicu kako bih ponudio svaku vrstu dodatne pomoći, a o svemu sam direktno obavestio i Miroslava Lajčaka

Priveden zbog 'zloupotrebe imovine'

Po nalogu Osnovnog suda u Glogovcu, na Jarinju priveden B.B. (1951), potvrdio je za Tanjug zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani.

Iz tzv. Kosovske policije navode da je B.B. priveden na informativni razgovor zbog sumnje da je počinio krivično delo "zloupotreba imovine".

Supruga uhapšenog, koja je rodom iz Peći poseduje kuću u centru tog grada koja je konfiskovana od strane tzv. Pošte Kosova zbog čega je ona poktenula sudski spor za povraćaj imovine a ročište je zakazano za sutra", naveo je prethodno Petković.

Zastrašivanja i odmazda Kurtijevih institucija

Činjenica je da Branko nema apsolutno nikakve veze sa sporom koji se vodi na Kosovu i Metohiji i da je uhapšen kao vid zastrašivanja i odmazde Kurtijevih institucija kako bi porodica odustala od spora, navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

"Branko je u više navrata posećivao Pećku Patrijaršiju bez ikakvih problema, a danas je uhapšen uoči sudskog spora koji vodi njegova supruga što dodatno pokazuje motive ovog političkog hapšenja", rekao je Petković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()