Kosovska policija potvrdila: Milun Milenković povređen prilikom hapšenja

Prilikom hapšenja povređena i četvorica policajaca

14.06.2023. 14:13
  • Podeli:
Protest Srba_Zvečan_Kosovska policija_gradonačelnici_Foto Reuters (9)-6470d85b823de.webp Foto: Reuters

 Srbin Milun Milenković zadobio je povrede prilikom hapšenja u severnom dijelu Kosovske Mitrovice, potvrdila je danas policija privremenih prištinskih institucija.

Milenković pružao otpor

Iz policije su saopštili da su tokom jučerašnje akcije hapšenja Milenkovića, trenera u kik boks klubu u severnom delu Kosovske Mitrovice, povređena i četiri policijca.

"Osumnjičeni je prilikom hapšenja pružao otpor, pri čemu je povređen policajac. Osumnjičeni je takođe zadobio povrede", navedeno je u u saopštenju.

Posle hapšenja, kako ističu iz policije, izvršen je napad na policijska vozila i tom prilikom su povređena tri policajca, a tri vozila su oštećena.

Policija tvrdi da je u kasnim poslepodnenim časovima prijavljen još jedan napad u severnom delu grada, odnosno da su kamenovana četvorica policajaca, ali da niko nije povređen samo je na policijskom vozilu pričinjena materijalna šteta.

Nebojša Vlajić, advokat Miluna Milenkovića, izjavio je da je hapšenje njegovog branjenika bilo izuzetno brutalno i sprovedeno tako da zastraši zajednicu.

"Oni žele to da postignu, ali sumnjam da su uspeli", rekao je Vlajić.

Advokat: Hapšenje bilo brutalno

Prema njegovim rečima, Milenković se tereti za tri krivična dela i to za terorizam, napad na lica pod međunarodnom zaštitom i nasilno ugrožavanje ustavnog uređenja, prenose beogradski mediji.

"Milun apsolutno nije uradio ništa loše i on nema zbog čega da odgovara. Ja sam tražio od javnog tužioca da predstavi dokaze na osnovu kojih tereti Miluna i to se do sada nije desilo", naglasio je Vlajić.

Situacija u opštinama na severu Kosova i Metohije danas je mirna. Incidenata nema iako Srbi 17. dan nastavljaju mirne proteste tražeći prvenstveno da se povuku pripadnici ROSU policije i da se zabrani ulazak nelegalnih albanskih gradonačelnika u opštinske zgrade

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()