Kosovska policija upala i u zgradu opštine Leposavić

Akcija upada u zgradu opštine sprovedena je nakon što su pripadnici policije prethodno zauzeli opštinske zgrade u Zvečanu i Zubinom Potoku

26.05.2023. 16:48
  • Podeli:
Protest Srba_Zvečan_Kosovska policija_gradonačelnici_Foto Reuters (9)-6470d85b823de.webp Foto: Reuters

Na zgradi opštine Leposavić, u koju je posle akcija u Zvečanu i Zubinom potoku, upala kosovska policija, okačena je zastava tzv. Kosova, javio je reporter Tanjuga.

U zgradu je ušao novi predsednik opštine Ljuljzim Hetemi, prenosi portal Reporteri. Policija blindiranim automobilima blokira prilaze zgradi opštine, a građani su rasterani po okolnim ulicama.

Kosovska policija je akciju ulaska u zgradu opštine Leposavić započela, nakon zauzimanja opštinskih zgrada u Zvečanu i Zubinom Potoku. Policija je suzavcem i šok bombama rasterala okupljene građane, a čitav centar Leposavića je u dimu, javio je RTS.

Pripadnici policije i specijalnih jedinica tokom popodneva su upali u zgrade opština Zvečan i Zubin Potok. Ispred zgrada opština prethodno su se okupili Srbi iz dva grada kako bi sprečili preuzimanje opštinskih zgrada.

Došlo je do sukoba sa policijom, čiji su pripadnici, prilikom upada, upotrebili šok bombe i suzavce. Zapaljeno je jedno vozilo kosovske policije. Povređeno je oko 10 ljudi, koji su potom zbrinuti u KBC Kosovska Mitrovica. U Zvečanu su nakon sukoba raspoređena vozila specijalnih jedinica.

Gradonačelnici Zubinog Potoka i Zvečana Izmir Zećiri i Iljir Peci, izabrani na izborima koje su Srbi bojkotovali, ušli su u zgrade opština, prenosi prištinski portal Reporteri.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()