Kramon: Francusko-nemački predlog je kompromis za obe strane

Fon Kramon je za KosovaPres rekla da bi volela da obe strane prihvate taj predlog i da im savetuje da to učine.

29.10.2022. 13:04
  • Podeli:
evropska-europska-komisija-eu-brisel-brussels-fotopa-imagespixsell-1666874509540.webp Foto: Pixsell

Izvestilac Evropskog parlamenta za tzv. Kosovo Viola fon Kramon tvrdi da je francusko-nemački predlog za dijalog Beograda i Prištine prihvatliv kompromis za obe strane.

Fon Kramon je za KosovaPres rekla da bi volela da obe strane prihvate taj predlog i da im savetuje da to učine.

Dodala je da je, prema onome što je pročitala, to rešenje veoma blizu onome što bi tzv. Kosovo želelo da vidi.

Fon Kramon je ocenila da bi u taj sporazum trebalo da bude uključeno i osnivanje Zajednice srpskih opština i da bi to bio deo celog paketa kao kompromisa.

Podsetimo, predsednik Vučić je istakao da je na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost razmatranfrancusko-nemački plan, podržan od strane SAD.

"Mi smo spremni da razgovore i pregovore nastavimo, ali postoje stvari koje mi ne možemo da prihvatimo i o tome u tom planu smo upoznali predstavike najviših država", rekao je  tada Vučić i dodao da neće ulaziti u detalje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()