Kurti: Činimo sve da oslobodimo naša tri policajca

On je rekao da se sledeće nedelje očekuje poseta šefa Kancelarije za vezu Kosova u Beogradu trojici policajaca

18.06.2023. 13:45
  • Podeli:
Aljbin Kurti Tanjug Ap Visar Kryeziu-648841b4109d6.webp Foto: Tanjug/Ap/Visar Kryeziu

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti rekao je danas da kosovske vlasti čine sve da oslobode trojicu kosovskih policajaca koje su srpske snage uhapsile 14. juna, prenosi Koha.

Kurti je rekao da se sledeće nedelje očekuje poseta šefa Kancelarije za vezu Kosova u Beogradu trojici policajaca, uz ponovnu tvrdnju da su oni kidnapovani, a ne uhapšeni.

Kurti je pozvao međunarodnu zajednicu da osudi postupak Srbije. 

On je to rekao posle otvaranja radova u Hali sportova u Uroševcu u nedelju.

"Činimo sve da budu pušteni što pre, netaknuti. U međuvremenu, sa druge strane, još jednom pozivamo međunarodne faktore da osude agresiju Srbije 14. juna, kada su njihove specijalne vojne i policijske jedinice kidnapovale naše policajce, njihove antiterorističke jedinice i njihovu jedinicu vojske "Kobre"", rekao je Kurti.

Dodao je da će se verovatno će, na osnovu informacija koje ima, početkom sledeće nedelje ambasador Jetiš Jašari, koji je inače šef Kancelarije za vezu u Beogradu, moći da poseti policajce. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()