Kurti: Dobili smo dronove Bajraktar kupljene od Turske

Prema Kurtijevim rečima, Priština za dve godine povećala broj vojnika za više od 80, a budžet za vojsku za više od 100 odsto

16.07.2023. 12:40
  • Podeli:
Aljbin Kurti_Foto Tanjug_Dopisništvo KiM (2)-6491c2230ade2.webp Foto: Tanjug / Dopisništvo KiM

Premijer privremenih prištinskih instituicija Aljbin Kurti saopštio je danas da je, kako je naveo, "vojska" tzv. Kosova dobila bespilotne letelice Bajraktar ​​TB-2 kupljene od Turske.

"U arsenal naše vojske dodali smo bespilotne letelice Bajraktar ​​TB-2, koje smo kao vlada kupili od Turske", napisao je Kurti na Fejsbuku.

Kurti je objavio i fotografije pored dronova, sa pripadnicima tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS).

Dodao je da je sa komandantom tzv. KBS-a Baškimom Jašarijem i ministrom odbrane privremenih prištinskih institucija Armendom Mehajem, čestitao oficirima koji su završili obuku za upotrebu dronova.

Kurti je naveo da je Priština za dve godine povećala broj vojnika za više od 80 odsto, a budžet za vojsku za više od 100 odsto.

Prema Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjeih nacija, jedina oružana formacija na prostoru Kosova i Metohije treba da bude KFOR.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()