Kurti ima očekivanja za sastanak 2. maja: Traži rešenje po hitnom postupku

On navodi da je to pitanje sastavni deo aneksa sporazuma iz Ohrida

27.04.2023. 12:32
  • Podeli:
kurti profimedia-0739608941-63985a1bee1a0.webp Foto: Profimedia

Premijer u Prištini Aljbin Kurti izjavio je da na sastanku sa predsednikom Srbije 2. maja u Briselu očekuje hitno rešavanje pitanja nestalih na KiM.

Kurti navodi da je to pitanje sastavni deo aneksa sporazuma iz Ohrida.

"U aneksu Ohridskog sporazuma pitanje nestalih lica je hitno. I očekujem da će se 2. maja po hitnom postupku rešiti pitanje nestalih, koje se ne tiče samo nestalih, već i njihovih porodica i celog našeg naroda. Nestali su u posebnoj situaciji, gde je strepnja veća od tuge, gde je ljutnja veća od žalosti. Stoga očekujem 2. maja od fasilitatora dijaloga, kao što smo rekli u Ohridu 18. marta, da ovo pitanje hitno bude tretirano", rekao je Kurti, preneli su mediji u Prištini.

On je sa ostalim predstavnicima centralnih institucija danas odao poštu osobama nestalim tokom sukoba.

Početkom aprila glavni pregovarači Beograda i Prištine dogovorili su u Briselu tekst deklaracije o nestalim osobama, za koju se očekuje da je odobre pregovarači na političkom nivou.

Posrednik u dijalogu Miroslav Lajčak najavio je susret Kurtija i Aleksandra Vučića za početak maja, na kojem će biti reči o osnivanju Zajdnice srpskih opština.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()