Kurti o sastanku sa Vučićem: Hteo sam da potpišem ali je druga strana odbila

27.02.2023. 21:30
  • Podeli:
kurti u briselu virginia mayo ap via tanjug-63fd12d2b7579.webp Foto: Virginia Mayo AP via Tanjug

Premijer prviremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je nakon sastanka u Briselu da je bio spreman da danas potpiše sporazum u Briselu ali da je "srpska strana to odbila".

Prema njegovoj oceni, sporazum predstavlja "ravnopravnost strana, dobrosusedske odnose i saradnju u budućnosti", prenela je prištinska Koha.

"Nisam potpisao jer druga strana nije bila voljna da potpiše. Izrazio sam spremnost i interesovanje da potpišem ovaj tekst", rekao je Kurti i precizirao da je danas došlo do potpisivanja sporazuma to ne bi bilo prvi put.

Podsetimo, nakon sastanka u Briselu predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je on insistirao na razgovorima o formiranju ZSO te da se danas razgovaralo o implementaciji ranije postignutih sporazuma te da se sledeći sastanak očekuje 18. marta u Severnoj Makedoniji.

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj je nakon sastanka sa Vučićem i Kurtijem kojem je prisustvova i Miroslav Lajčak izjavio da se nastavlja rad diplomatije na dijalogu Beograda i Prištine te da su se Vučić i Kurti složili da nemaju primedbi na evropski predlog i da o njemu nije potrebna dalja diskusija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()