Kurti od 'petorke' tražio priznanje od članica EU koje to nisu učinile

Formiranje Zajednice srpskih opština je jedan od uslova za koji su se međunarodni predstavnici najviše založili na sastanku u Prištini

20.01.2023. 18:13
  • Podeli:

Evropski predlog za dijalog Beograda i Prištine bio je glavna tema današnjeg sastanka premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija sa petoricom predstavnika Evropske unije, SAD, Nemačke, Francuske i Italije, navodi se u saopštenju prištinske vlade.

Na sastanku je bilo reči i o pravima manjina, prenela je Koha ditore. Takođe, pominje se i Kurtijev zahtev da države članice Evropske unije koje nisu priznale nezavisnost Kosova i Metohije to učine kao i zahtev za članstvom tzv. Kosova u međunarodnim organizacijama.

Više od dva sata razgovaralo se o evropskom predlogu, koji Kurti ocenjuje kao dobru osnovu za dalju diskusiju kako bi se krenulo napred ka punoj normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, uz međusobno priznavanje u centru, stoji u saopštenju.

Na sastanku je bilo reči i o Zajednici srpskih opština, što je Kurti opisao kao razgovor o pravima manjina.

Formiranje ZSO je jedan od uslova za koji se najviše zalažu međunarodni predstavnici, naveo je prištinski list.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()