Kurti priznao da i dalje podržava teroriste: 'KBS je naslednica OVK'

Šokantno priznanje premijera privremenih prištinskih institucija

27.11.2023. 14:43
  • Podeli:
Aljbin Kurti_Foto Tanjug_Dopisništvo KiM (4)-6491c34037eed.webp Foto: Tanjug / Dopisništvo KiM

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti rekao je danas na obeležavanju Dana kosovskih snaga bezbednosti (KBS) u kasarni "Adem Jašari" u Prištini da je ta formacija naslednica terorističke OVK.

Kurti je rekao da su privremene prištinske institucije za manje od tri godine udvostručile budžet za odbranu, utrostručila ulaganja u naoružanje i učetvorostručila obuku i školovanje oficira i vojnika u inostranstvu, prenosi Koha.

Dodao je da je na obuku u inostranstvo za manje od 32 meseca poslato 3.459.

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani rekla je da je 27. novembar dan ponosa za sve građane, jer se, kako je navela, sećaju "žrtve naroda kako bi došao dan kada Kosovo ima svoju vojsku".

Dodala je da će biti uloženi napori da se stvore što bolji uslovi za vojnike, kako bi oni bili motivisani da služe u KBS.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()