Kurti sa predstavnicima Kvinte i EU: Za izbore neophodan sporazum sa Beogradom

Kurti je tokom sastanka, rekao da je već obavestio Organizaciju za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) da je za organizovanje glasanja van Kancelarije za vezu Srbije u Prištini neophodan sporazum sa Beogradom

30.11.2023. 21:50
  • Podeli:
kurti tanjug ap-6568f35e89c0c.webp Foto: Tanjug/Ap/Visar Kryeziu

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti razgovarao je danas sa diplomatskim predstavnicima Kvinte i EU o zahtevu Beograda da se izbori 17. decembra održe na teritoriji Kosova i Metohije, saopšteno je iz njegovog kabineta. 

Kako se navodi u saopštenju, Kurti je tokom sastanka, kojem je prisustvovao i njegov zamenik Besnik Bislljimi, rekao da je već obavestio Organizaciju za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) da je za organizovanje glasanja van Kancelarije za vezu Srbije u Prištini neophodan sporazum sa Beogradom.

On je, kako prenosi Koha, rekao da zahtev za takav sporazum mora da dođe od Beograda, kao zainteresovane strane.

Kako se dodaje u saoštenju Kurtijevog kabineta, Kurti je izrazio žaljenje zbog, kako tvrdi, "nespremnosti" Beograda za takav sporazum koji bi omogućio građanima na KiM sa srpskim državljanstvom da učestvuju na izborima, u skladu sa najboljom evropskom međudržavnom praksom za glasanje iz inostranstva.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()