Lajčak u Vašingtonu o koracima za deeskalaciju tenzija na KiM

'Veoma koristan sastanak sa prvim zamenikom savetnika za nacionalnu bezbednost SAD Džonom Fajnerom i višom direktorkom za Evropu Amandom Slot o situaciji na severu Kosova'

21.06.2023. 08:42
  • Podeli:
Miroslav Lajčak_Foto Tanjug Zoran Žestić (2)-638f1e88b5f6c.webp Foto: Tanjug / Zoran Žestić

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, sastao se u Vašingtonu sa prvim zamenikom savetnika za nacionalnu bezbednost Sjedinjenih Američkih Država Džonom Fajnerom i višom direktorkom za Evropu Amandom Slot, sa kojima je razgovarao o situaciji na severu Kosova i Metohije.

Lajčak je na Tviteru naveo da je na sastanku bilo reči o deeskalaciji situacije i napretku u dijalogu Prištine i Beograda

"Veoma koristan sastanak sa prvim zamenikom savetnika za nacionalnu bezbednost SAD Džonom Fajnerom i višom direktorkom za Evropu Amandom Slot o situaciji na severu Kosova, koracima potrebnim za deeskalaciju i napretku u dijalogu koji podržava EU", saopštio je Lajčak.

Izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine, tokom boravka u Vašingtonu razgovarao je juče i sa zamenicom američkog državnog sekretara za politička pitanja Viktorijom Nuland o situaciji na severu Kosova i Metohije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()