Leposavić: Srbi nastavljaju sa protestom, Kfor i dalje okružuje opštinsku zgradu

Bodljikava žica je uklonjena, ali i dalje se može videti urolana u blizini

10.06.2023. 11:31
  • Podeli:
Leposavić_KFOR uklonio žilet-žicu_Foto Tanjug_Dopisništvo KiM-6482c9480bec1.webp Foto: Tanjug / Dopisništvo KiM

U Leposaviću je jutro mirno, a Srbi su se kao i proteklih dana okupili oko opštisnske zgrade da izraze svoj protest zbog nelegalnih gradonačelnika u opštinama na severu i prisustva specijalaca Kosovske policije.

Američki vojnici Kfora i dalje dežuraju oko opštinske zgrade u kojoj se nalazi novoimenovani gradonačelnik Ljuzljim Hetemi, koji je izabran na nedavnim lokalnim izborima koje su Srbi bojkotovali i na koje je izašlo tek nešto više od 3 odsto građana.

Pored Kfora, iza zgrade, na mestu gde se takođe može izaći iz opštinske zgrade i dalje su dva vozila specijalnih jedinica Kosovske policije.

Bodljikava žica je uklonjena, ali i dalje se može videti urolana u blizini.

Ministar za infrastrukturu Ljiburn Aljiu koji je juče posetio policajce u stanici u Leposaviću demantovao je navode medija da mu je Kfor zabranio da se sastane sa Hetemijem.

Takođe, na društvenim mrežama i Hetemi je demantovao da je Kfor od njega tražio da napusti zgradu opštine Leposavić. Danas je 13. dan otkako se on nalazi u toj zgradi i od tada je nije napuštao.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()