Li Ming: Poseta Si Đinpinga prekretnica za nadogradnju odnosa Srbije i Kine

Kako je naveo, dvojica šefova država poslaće niz važnih poruka, između ostalog i tu da je pod njihovim vođstvom obezbeđeno stalno napredovanje odnosa naše dve zemlje

01.05.2024. 16:53
  • Podeli:
li ming-6632577326659.webp Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Ambasador Kine Li Ming ocenio je da poseta predsednika Kine Si Đinpinga Srbiji, na najvišem državnom nivou, predstavlja prekretnicu za podizanje nivoa saradnje i nadogradnju odnosa Srbije i Kine.

"Verujemo da će Srbija biti sjajan domaćin posete i da će poseta biti uspešna i plodonosna", rekao je ambasador Li Ming novinarima uoči početka zvanične posete predsednika Si Đinpinga Evropi koja, pored Srbije, uključuje Mađarsku i Francusku a koja, kako je ocenio, ima veliki značaj i za razvoj kinesko-evropskih odnosa.        

Ambasador je naglasio da kao najznačajniju aktivnost posete koja dolazi posle osam godina, ističe sastanak dvojice šefova država Si Đinpinga i Aleksandra Vučića iako će, kako dodaje, boravak kineskog predsednika pratiti i niz drugih važnih aktivnosti.      

Dvojica šefova država poslaće niz važnih poruka, između ostalog i tu da je pod njihovim vođstvom obezbeđeno stalno napredovanje odnosa naše dve zemlje, kazao je ambasador.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()