Ljepojević: Kurti nije mogao da ukine dinar bez znanja Zapada

U pitanju je "širi, dugoročni projekat" a svaljivanje krivice na nije dovoljno objašnjenje, kaže analitičar

01.02.2024. 14:50
  • Podeli:
kurti u briselu virginia mayo ap via tanjug-63fd12d2b7579.webp Foto: Virginia Mayo AP via Tanjug

Spoljnopolitički analitičar Siniša Ljepojević ocenio je danas da Zapad ne reaguje na odluku privremenih prištinskih institucija da ukinu dinar na KiM jer to nije moglo ni da se desi bez Zapada, da je u pitanju "širi, dugoročni projekat" a svaljivanje krivice na Aljbina Kurtija nije dovoljno objašnjenje.

Ljepojević je za Tanjug rekao da na Kosovu i Metohiji ništa ne može da se završi bez Beograda, što pokazuje da Srbija ima adute u svojim rukama. 

Na pitanje u kakvoj je sada poziciji Srbija i šta može da uradi povodom odluke Prištine, Ljepojević je odgovorio da država može da kaže da je to crvena linija.

"Odavno smo daleko od dijaloga Beograda i Prištine, odnosno ništa dalje ili bliže nego danas", ocenio je Ljepojević.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()