Milatović položio venac na Avali: Narodi Crne Gore i Srbije mnogo puta bili u istom stroju

Milatović, koji je juče doputovao u prvu zvaničnu posetu Srbiji, prvi je crnogorski predsednik koji je obišao Spomenik neznanom junaku na Avali i položio venac

10.07.2023. 15:57
  • Podeli:
Milatović Tanjug MINISTARSTVO ODBRANEDARIMIR BANDA-64ac0dd827a62.webp Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANEDARIMIR BANDA

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović, u pratnji potpredsednika Vlade i ministra odbrane Miloša Vučevića i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, položio je danas venac na Spomenik neznanom junaku na Avali u okviru zvanične posete Srbiji.

U spomen-knjigu je upisao da su mnogo puta kroz istoriju narodi Crne Gore i Srbije bili u istom stroju, što obavezuje na čuvanje vrednosti koje ih povezuju.

"Moje poštovanje i zahvalnost u ime građana Crne Gore svim palim borcima oslobodilačkih ratova koji su dali svoj život u odbrani mira i slobode", napisao je Milatović u spomen-knjizi, što je objavio i na Tviteru.

On se osvrnuo i na odnose Srbije i Crne Gore kroz istoriju.

"Mnogo puta kroz istoriju narodi Crne Gore i Srbije bili su u istom stroju, što nas obavezuje da čuvamo sve vrednosti koje nas povezuju i na njima temeljimo naše buduće odnose i saradnju", napisao je Milatović.

Milatović, koji je juče doputovao u prvu zvaničnu posetu Srbiji, prvi je crnogorski predsednik koji je obišao Spomenik neznanom junaku na Avali i položio venac.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()