Ministar bez odgovora: Srbija dve i po godine bez direktora policije, a kad će ga dobiti - ne znamo

Govoreći o većem broju saobraćajnih nesreća, Dačić je rekao da je leti dupli broj nesreća nego u drugim mesecima

26.08.2024. 12:34
  • Podeli:
ivica dačić, 26 avg 2024 - TANJUG JADRANKA ILIĆ-66cc5a1b1210f.webp Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da će u najkraćem roku biti raspisan konkurs na direktora policije. Odgovarajući na pitanja novinara, zašto već dve i po godine policija nema direktora i kada će ga dobiti, Dačić je rekao da će se raspisati konkurs, ali da ne može da kaže kada.

On je dodao da funkciju direktora policije po njegovom nalogu sada obavlja pomoćnik direktora Dragan Vasiljević.

Govoreći o hapšenju hrvatskog špijuna i koja su njegova saznanja o tome, Dačić je rekao da je Ministarstvo davalo logističku podršku i da ga je upravo Vasiljević obavestio o čemu se radi. 

"Na to pitanje bolji odgovor može dati Vasiljević, ali sigurno da postoji pojačani interes bezbednosnih struktura raznih za naš prostor", rekao je ministar. 

Govoreći o većem broju saobraćajnih nesreća, Dačić je rekao da je leti dupli broj nesreća nego u drugim mesecima i da Ministarstvo intenzivno radi na izmeni zakona o  bezbednosti u saobraćaju, kao i zakona o oružju nakon prošlogodišnjih majskih tragedija. 

Kako je naveo, nekada su kazne najbolja politika prevencije, ali da to nije krajnje rešenje. 

Dačić je dodao da su u najmanjem slučaju žrtve oni koji su krivi, već stradaju nedužna lica. 

Na pitanje o hrvatskoj pevačici Severini, Dačić je rekao da ona nije ni privedena ni uhapšena, već je granična policija na granici sa Hrvatskom zadržala na osnovu spiskova o "verbalnim deliktima" i najavio da će zatražiti "ukidanje spiskova, kada su verbalni delikti u pitanju".

Dačić je naveo da bilo koja zemlja u svetu može da zabrani licu ulazak bez objašnjenja. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()