Ministar odbrane sa komandantom Nacionalne garde Ohaja: Srbija opredeljena za saradnju sa SAD

Haris istakao da visoko vrednuje profesionalizam pripadnika Vojske Srbije

19.09.2024. 14:08
  • Podeli:
džon haris, bratislav gašić, 19 sept 2024 - TANJUG MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE-66ec14313515b.webp Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Ministar odbrane Bratislav Gašić razgovarao je danas sa komandantom Nacionalne garde Ohaja general-majorom Džonom Harisom, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, o daljem unapređenju saradnje.

Gašić je istakao da Srbija aktivno doprinosi očuvanju stabilnosti i bezbednosti u regionu, kao i da je opredeljena da sa Sjedinjenim Američkim Državama, kao značajnim partnerom, nastavi da neguje i unapređuje odnose u svim oblastima od obostranog interesa.

Naglasio je da snažan doprinos odnosima Srbije i Sjedinjenih Američkih Država daje uspešna saradnja Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, koja se u okviru Programa državnog partnerstva odvija već punih 18 godina.

Tom prilikom, ministar odbrane ukazao je da se saradnjom sa Nacionalnom gardom Ohaja jačaju operativne sposobnosti Vojske Srbije i podiže stepen interoperabilnosti za učešće pripadnika Vojske Srbije u mirovnim operacijama sa ciljem očuvanja svetskog mira.  

Komandant Nacionalne garde Ohaja general-major Haris saradnju je ocenio kao izuzetno uspešnu i izrazio opredeljenost za nastavak rada na njenom daljem unapređenju istakavši da visoko vrednuje profesionalizam pripadnika Vojske Srbije. Takođe, on je dodao da je primetan veliki napredak u stepenu osposobljenosti i opremljenosti Vojske Srbije.

Današnjem sastanku prisustvovao je i ambasador SAD Kristofer Hil.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()