Misija Gvajane u UN: Primili smo zahtev Srbije za hitnu sednicu Saveta bezbednosti

Portparolka misije je rekla da će javnosti biti informisana čim sednica bude zakazana

05.02.2024. 22:32
  • Podeli:
misija gvajane u UN, nemanja stevanović - 5 feb 2024 - foto Tanjug STR-65c15350e9106.webp Foto: Tanjug/STR

Misija Gvajane, zemlje koja predsedava Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija, primila je zahtev Srbije za zakazivanje vanredne sednice tog tela zbog situacije na Kosovu i Metohiji, potvrđeno je Glasu Amerike u toj misiji.

"Srbija je poslala pismo predsedavajućem Saveta bezbednosti koje će se naći pred članovima ovog tela. Dobićete informacije čim se sednica zakaže", navela je portparolka misije Gvajane.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je ranije danas u Rimu da je šef stalne misije Srbije pri Ujedinjenim nacijama Nemanja Stevanović predao zahtev za održavanje hitne sednice Saveta bezbednosti predsedavajućem.

"Taj zahtev se može usvojiti i bez glasanja, znači bez primedbi, ali ako neko zatraži, može i da se glasa o svemu tome, zato što je to praksa koja je uvedena u poslednjim godinama. Mi računamo na situaciju takvu da bi sve zemlje trebalo same od sebe prihvatiti održavanje ove sednice", rekao je Dačić. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()