Nastavak skupštinske rasprave o 60 tačaka dnevnog reda

Među njima i Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda

24.07.2024. 06:46
  • Podeli:
skupština-66a086a680a8b.webp Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ

Poslanici Skupštine Srbije nastavljaju u 10 časova raspravu o 60 zakonskih predloga, među kojima je Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda. Prvog dana zasedanja dominantna tema među poslanicima – rudarenje litijuma.

Na vanrednom skupštinskom zasednju, koje je počelo juče, poslanici su razmatrali Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda.

Prema rečima premijera Miloša Vučevića, Deklaracija je temelj nacionalne politike i "kišobran pod koji treba da se saberemo u vremenima koja dolaze".

Umesto o dnevnom redu, na kojem su i povećanje pretplate za Javni servis, izbor guvernera NBS i predsednika Fiskalnog saveta, polemisalo se o projektu Jadar.

Dok opozicija kritikuje vlast da nije pitala građane da li su za iskopavanje litijuma, naprednjaci kažu da je i njima stalo da se obezbedi ekološka zaštita.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()