Nastavljeno suđenje Slađanu Trajkoviću bez prisustva javnosti

Slađan Trajković uhapšen je 15. decembra 2022. godine u Kosovskoj Mitrovici i od tada se nalazi u pritvoru

29.02.2024. 16:02
  • Podeli:
srđan trajković facebook-639c8168d9320.webp Foto: Facebook

U Osnovnom sudu u Prištini nastavljeno je suđenje u slučaju Slađana Trajkovića, optuženog za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva 1999. godine u opštini Vučitrn, piše RTS.

Na ročištu, zatvorenom za javnost, nije se pojavila svedokinja, pa je saslušan drugi svedok.

"Ne možemo da govorimo o sadržini rečenog u sudnici, ali će suđenje biti nastavljeno 12. marta kada očekujemo svedokinju i druge svedoke planirane za taj dan", rekao je Trajkovićev branilac, advokat Dejan Vasić.

Nije mogao da otkriva detalje sa ročišta, jer je sudija izmenjenog sudskog veća odlučio da se proces odvija mimo javnosti, ocenivši odluku sudije nezakonitom.

Zbog promene predsedavajućeg sudskog veća u januaru, suđenje Trajkoviću počelo je ispočetka.

Optuženom je ponovo pročitana optužnica, a on je još jednom odbacio optužbe da je kriv.

Slađan Trajković uhapšen je 15. decembra 2022. godine u Kosovskoj Mitrovici i od tada se nalazi u pritvoru.

Bio je pripadnik kosovske policije, a službu je napustio kada su svi Srbi sa severa napustili prištinske institucije 5. novembra.

Pre prijema u kosovsku policiju, prošao je sve bezbednosne provere, kako prištinskih, tako i međunardnih institucija.

Specijalno tužilaštvo u Prištini je protiv Trajkovića u julu prošle godine podiglo optužnicu za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području opštine Vučitrn, u periodu od 1998. do1999. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()