Nastavljeno suđenje u Prištini: Uhapšeni Slađan Trajković treći put pred sudijama

Slađan Trajković uhapšen je 15. decembra prošle godine u južnom delu Kosovske Mitrovice i od tada se nalazi u pritvoru.

11.09.2023. 12:57
  • Podeli:
srđan trajković facebook-639c8168d9320.webp Foto: Facebook

U Osnovnom sudu u Prištini danas je počelo treće ročište u slučaju Slađana Trajkovića iz Kosovske Mitrovice, optuženog za navodni ratni zločin, počinjen u selima u okolini Vučitrna. 

 Suđenje je zatvoreno za javnost i novinarima je zabranjen ulazak u sudnicu gde se održava. 

Prošlo ročište, koje je započeto 4. avgusta pa otkazano, takođe je petnaestak minuta posle početka bilo zatvoreno za javnost, u suprotnosti sa važećim zakonima, izjavio je tada za Tanjug Trajkovićev advokat Dejan Vasić.

Slađan Trajković uhapšen je 15. decembra prošle godine u južnom delu Kosovske Mitrovice i od tada se nalazi u pritvoru. 

On je bio pripadnik kosovske policije, a službu je napustio kada su svi Srbi sa severa napustili prištinske institucije 5. novembra. 

Pre prijema u kosovsku policiju, prošao je sve bezbednosne provere, kako prištinskih, tako i međunardnih institucija. 

Njegovo zdravstveno stanje je pogoršano, pa su advokat i porodica više puta do sada zatražili da se brani sa slobode i da mu se omogući adekvatno lečenje u KBC Kosovska Mitrovica, a porodica i prijatelji su zbog, kako tvrde, lažnih optužbi, organizovali i mirne proteste u Kosovskoj  Mitrovici i Prištini.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()