Nemaju lekove ni sanitetski materijal: Interno odeljenje KBC Kosovska Mitrovica pred humanitarnom katastrofom

Bojkovićeva je apelovala na međunarodnu zajednicu, Euleks i vlasti u Prištini da im se omogući rad, lečenje, život.

10.10.2023. 13:53
  • Podeli:
kosovska mitrovica profimedia-644cbe2988ae8.webp Foto: Profimedia

Problemi u radu Internog odeljenja Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica prete da prerastu u humanitarnu katastrofu budući da za najteže pacijente nedostaju lekovi, sanitetski materijal, infuzioni rastvori i analgetici, a gorući problem je nedostatak kiseonika, rekla je načelnik ovog odeljenja Bojana Bojković.

"Na našem odeljenju ima 83 postelje, uključujući poluintenzivnu i koronarnu jedinicu i onkološku službu. Mi ne lečimo samo pacijente iz Kosovske Mitrovice, već i iz drugih gradova", rekla je Bojkovićeva za "Kosovo onlajn".

Ona je navela da je lekarima jako teško da se bore sa ovom situacijom, jer osim što su ograničeni da pruže pomoć pacijentima u punom kapacitetu, nailaze i na njihovo nerazumevanje.

Bojkovićeva je apelovala na međunarodnu zajednicu, Euleks i vlasti u Prištini da im se omogući rad, lečenje, život.

"Nadam se da će čuti apel jer ovo zaista jeste humanitarna katastrofa zato što predstavlja zabranu ostvarivanja prava na život, lečenje, rad na ovim prostorima", poručila je Bojkovićeva.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()