Nemanja Vlašković je na slobodi, Petković poručuje: Nastavlja se borba za sve nevino uhapšene Srbe

Njemu je Osnovni sud u Mitrovici meru pritvora zamenio u meru jemstva

14.07.2023. 20:08
  • Podeli:
Petar Petković_Foto Tanjug Strahinja Aćimović-639ca30e3cbbf.webp Foto: Tanjug / Strahinja Aćimović

Nemanja Vlašković iz Leposavića pušten je večeras iz zatvora u Grdovcu kod Podujeva, pošto mu je Osnovni sud u Mitrovici meru pritvora zamenio u meru jemstva, potvrdio je za Kosovo onlajn advokat Predrag Miljković.

Advokat Miljković je naveo da će Vlašković u daljem postupku da se brani sa slobode.

"Nemanja je obavezan da sudu priloži putna i lična dokumenta kao i obećanje da neće napustiti mesto prebivališta", kazao je Miljković.

Vlaškoviću, koga su pripadnici kosovske policije uhapsili zbog navodnog napada na novinare, Osnovni sud u Severnoj Mitrovici 18. juna je odredio pritvor od 30 dana.

Još jedan Srbin koga je uhapsila Kurtijeva "policija" - Nemanja Vlašković je na slobodi, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

"On je posle mesec dana pritvora, stigao kući i svojoj porodici. Beograd će nastaviti da se svim diplomatskim i političkim sredstvima bori za sve nevino uhapšene Srbe da bi pravda pobedila", napisao je Petković na Tviteru.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()