'Novosti': Objavljen novi spisak za hapšenje Srba na KiM

U pitanju su prijave zbog nereda koji su se dogodili 29. maja 2023. godine

04.07.2023. 21:45
  • Podeli:
Kosovo Tanjug Dejan Simicevic-6475f82301b7a.webp Foto: Tanjug/Dejan Simicevic

Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova, prema nezvaničnim saznanjima lista "Večernje novosti" podnelo je još 22 krivične prijave protiv Srba. Time je proširena lista na kojoj se od ranije nalazi 45 naših državljana.

Među njima su pripadnici Srpske liste Goran Rakić, Igor Simić, Aleksandar Spirić, Dragiša Milović, Milan Radojević, kao i već uhapšeni Milun Milenković Lune. 

Na meti Prištine su i Vučina Janković, Vladan Radivojević, Danijel Šmigić i Sloodan Miletić iz Zvečana, kao i Stevan Pavićević, Lazar Dejanović, Živojin Sikimić, Dušan Drobac, Nikola Miljković, Bogdan Dimić, Dragoje Kastratović, Stojan Antosijević, Marko Đukić, Tomislav Kostić, Marko Danić i Nebojša Ordić iz Severne Mitrovice.

U pitanju su prijave zbog nereda koji su se dogodili 29. maja 2023. godine kada su specijalni kosovski policajci pucali na Srbe koji su mirno protestovali i tom prilikom teško ranili Dragišu Galjka, pucajući mu u leđa.

Pripadnici našeg naroda sa KiM terete se, prema interpretaciji tzv. kosovskog tužilaštva, da su aktivno učestvovali u rukovođenju krivičnim grupama koje su nasilno pokušale da spreče uspostavljanje ustavnog poretka tzv. Kosova u četiri opštine na severu i da uspostave ustavni poredak Srbije.

Navodi se da su 22 Srbina ugrožavala lica pod međunarodnom zaštitom, učestvovali u hiliganizmu i napadima na službena lica.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()