Objavljeno šta je rekao svedok koji je video ubistvo Mijailovića u Banjskoj: 'Stoj, bili smo bez pušaka, bez ičega'

Osim Mijailovića, u sukobu sa pripadnicima kosovske policije 24. septembra u Banjskoj ubijeni su i Igor Milenković i Stefan Nedeljković.

01.10.2023. 22:20
  • Podeli:
Tan2023-09-3016022627_5 kosovo AP PhotoVisar Kryeziu-6519d4c1718b6.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Veliki broj građana Leposavića ispratio je tokom današnjeg dana na večni počinak Bojana Mijailovića, koji je ubijen prošle nedelje u selu Banjska na severu Kosova i Metohije nakon što je u njega pucala kosovska policija. 

Osim Mijailovića, u sukobu sa pripadnicima kosovske policije 24. septembra u Banjskoj ubijeni su i Igor Milenković i Stefan Nedeljković.

Večeras je na televiziji Pink objavljen audio snimak svedoka ubistva Bojana Mijailovića u selu Banjska.

''Dana 24. septembra zadesio sam se u Banjskoj gde sam se sreo sa grupom naših ljudi u uniformama. Prišao sam kod njih, pitao sam da li treba neka pomoć. Nisam znao o čemu se radi, rekao sam da znam ovaj teren, znam jel treba nešto da vam se pomogne, tako dok sam pričao sa njima odjednom je počela da puca na nas kosovska policija", rekao je on i nastavio: 

"Pucali su na nas sa svih strana, nisam znao uopšte šta se događa. Mislio sam da niko neće živ da se izvuče, znači pucali su iz svega i svačega.
I rekao sam, ja znam ovaj put, tamo može da se beži. Krenuo sam da bežim, za mnom je krenuo Bojan Mijailović, tako trčeći kroz šumu putem, jurila nas je grupa kosovskih policajaca koja je pucala za nama bez ikakvog upozorenja...Stoj, stani...bili smo bez pušaka, bez ičega i još nekih par metara pogodili su i njega i mene". 

Zatim je ispričao da je Mijailović u narednom trenutku pao na put i nije mogao više da beži. 

"On je pao na put i nije mogao više da beži, a ja sam skočio pod put malo da se sklonim i tako kad sam se podigao da vidim šta je i kako je, video sam da je njemu prišla grupa policajaca i sa neke neposredne blizine od dva metra pucali su u njega. Ja sam se tu još par sekundi zadržao, video sam da mi je život u opasnosti, krenuo sam da bežim i oni su me opet primetili, nastavili su da pucaju za mnom... Ja sam, znajući te puteve, uspeo da se izvučem do nekog potoka i dalje šta je više bilo ja stvarno ne znam'', rekao je svedok u snimku objavljenom tokom emisije Hit tvit na TV Pinku. 

Mijailović je iza sebe ostavio dve kćerke i suprugu.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()