O'Brajen sa Kurtijem: Neophodan hitan napredak u vezi sa ZSO

O'Brajen je nagalasio da je potrebna primena obaveza iz dijalog Beograda i Prištine

24.04.2024. 19:44
  • Podeli:
džejms o'brajen - 8 nov 2023 - profimedia (1)-65b292b7aa800.webp Foto: Profmedia

Pomoćnik sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejms O'Brajen poručio je danas u razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da je potrebna primena obaveza iz dijalog Beograda i Prištine, uključujući hitan napredak u  formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO).

On je na platformi X naveo da SAD podržavaju evrointegracije tzv Kosova i da je sa Kurtijem razgovarao o koracima koje Priština treba da preduzme.

"Da bismo krenuli napred, potrebna nam je implementacija obaveza iz dijaloga uz podršku EU, uključujući hitan napredak u vezi sa Zajednicom opština sa srpskom većinom", napisao je O‘Brajen.

O'Brajan  je nedavno u intervjuu za Tanjug rekao da je Zajednica srpskih opština (ZSO) temeljni element dijaloga Beograda i Prištine, kao i Briselskog sporazuma i naglasio da Sjedinjene Američke Države očekuju da će to pitanje u potpunosti biti sprovedeno.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()