Od srede prikupljanje potpisa za smenu gradonačelnika Severne Mitrovice

Odbornici u skupštini opštini Severna Mitrovica juče su usvojili zahtev inicijativne grupe za smenu gradonačelnika u ovoj opštini

16.01.2024. 15:55
  • Podeli:
Potpisivanje_ugovor_sporazum_Foto Unsplash-63caef9a2832e.webp Foto: Unsplash

Nakon štu su odbornici u skupštini opštini Severna Mitrovica usvojili zahtev da se potpisi za smenu gradonačelnika prikupljaju u Hali sportova, inicijativna grupa potvrdila je da će se sa ovim procesom krenuti već sutra.

„U ime inicijativne grupe za smenu gradonačelnika opštine Severna Mitrovica obaveštavam građane da smo konačno dobili sva potrebna dokumenta i da sutra započinjemo sa prikupljanjem potpisa za opoziv gradonačelnika“, navela je za KoSSev jedan od članova ove grupe, Sanja Lazarević Krtinić.

Potvrdila je da će se potpisi prikupljati u Hali sportova od 09.00 časova.

Pozvala je sve građane da dođu i podrže inicijativu za smenu trenutnog gradonačelnika. On, kako navodi:

„Nema legitimitet da vodi našu opštinu, i svo ovo vreme je donosio odlike protivne interesu našeg naroda i svih građana ovog grada“.

Očekuje veliki odziv građana:

„Verujem da niko ne podržava da se na ovakav način vodi naš grad i izazivaju tenzije“, konstatovala je Lazarević Krtinić.

Podsetimo, odbornici u skupštini opštini Severna Mitrovica juče su usvojili zahtev inicijativne grupe za smenu gradonačelnika u ovoj opštini, odnosno da potpise za to prikupljaju u Hali sportova.

Predsedavajući SO, Nedžad Ugljanin, kazao je tada za KoSSev da je inicijativna grupa još 22. decembra primila deo dokumentacije, odnosno listu birača u opštini Severna Mitrovica, te da se rok za prikupljanje potpisa računa od tog dana. Kazao je i da grupa sve do proteklog petka nije zatražila i ovlašćenje za prostor gde će se potpisi prikupljati.

„Sada su oni potpuno opremljeni potrebnom dokumentacijom, ali peticiju meni treba da predaju do 22. januara, a imaju i mogućnost od još 15 dana da rok produže ukoliko im zatreba više vremena“, naglasio je ovaj lokalni zvaničnik.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()