Osmani: Priština će organizovati nove izbore ako birači sa severa KiM potpišu peticiju

Prema njenim rečima, biće dovoljno da 20 odsto birača potpiše peticiju

07.06.2023. 14:43
  • Podeli:
Vjosa Osmani_Foto Tanjug_AP Photo_Vadim Ghirda (1)-6478eda2e8aaf.webp Foto: Tanjug / AP Photo / Vadim Ghirda

Predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani izjavila je danas da će Priština organizovati nove izbore u opštinama na severu KiM ako 20 odsto birača potpiše peticiju kojom se oni traže.

Ona je saopštila da veruje da je peticija najdemokratskiji način da se pristupi novim izborima, prenosi Rojters.

''Mislim da bismo, na ovaj način, obezbedili učešće Srba na izborima, jer bi zahtev za njih došao od njih, od građana'', rekla je Osmani, i ocenila da bi smena gradonačelnika putem peticije glasača bila ''neka vrsta referenduma'' koji bi otvorio put za održavanje drugih izbora za izbor novih gradonačelnika.

Dodala je da će Prištini pre raspisivanja novih izbora biti potrebna uveravanja međunarodne zajednice da se Beograd ''neće mešati''.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()