Osmani tvrdi: Rusija preko Srbije pokušava da destabilizuje Kosovo

Putin seli sukob na KiM i druge zemlje kao što su Moldavija i Gruzija, rekla je Osmani i pozvala zapadne lidere da ne ignorišu njena upozorenja

20.02.2023. 15:54
  • Podeli:
Vjosa Osmani_Foto Tanjug_Dopisnistvo KiM-63f38846a17a1.webp Foto: Tanjug / Dopisnistvo KiM

Rusija preko Srbije pokušava da destabilizuje Kosovo, zbog čega Moskva i njeni predstavnici treba da se suoče sa jedinstvenim odgovorom kako bi se sprečile dalje provokacije, izjavila je kosovska predsednica Vjosa Osmani.

U intervjuu za Skaj njuz, Osmani je rekla da Rusija koristi iste metode koje su korišćene u Ukrajini 2014. godine, kojima pokušava da isto učini na Balkanu, prenosi RTK.

"Oni dovode paravojne snage obučene u civile na našu teritoriju ilegalnim rutama, zatim šalju oružje i neobeležene zelene uniforme kako to ne bi izgledalo kao tradicionalni vojni napad. Ali, u stvari, pripremaju mnoge hibridne napade, što je mešavina onoga što ove paravojne snage rade na severu Kosova", poručila je Osmani.

Ona je optužila predsednika Rusije Vladimira Putina da se sukob seli na Kosovo i druge zemlje kao što su Moldavija i Gruzija, prenosi N1.

Osmani je pozvala zapadne lidere da ne ignorišu njena upozorenja, baš kao što je Zapad odbacio strahove Poljske i baltičkih država da Rusija planira invaziju na Ukrajinu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()