Otvaranje očiju u Bundestagu: Kurti svojom politikom promoviše proterivanje manjina sa KiM

Napad pristalice OVK na srpsku pravoslavnu hodočasničku grupu i srpskog sveštenika treba najoštrije osuditi

26.02.2024. 20:58
  • Podeli:
žaklin nastić, 3 mart 2023 - profimedia (1)-65dced320babd.webp Foto: Profimedia

Poslanica u nemačkom Bundestagu Žaklin Nastić poručila je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti svojom politikom promoviše proterivanje manjina sa Kosova i Metohije u korist albanske većine.

"Svako ko govori o evropskim vrednostima, a ćuti o progonu manjina usred Evrope, nije baš kredibilan", navela je Nastić na društvenoj mreži X.

Dodala je da "napad pristalice OVK na srpsku pravoslavnu hodočasničku grupu i srpskog sveštenika, koji se dogodio u nedelju u Prizrenu na Kosovu treba najoštrije osuditi".

"Savezna vlada takođe mora konačno da radi na zaštiti manjina i verskih sloboda na Kosovu i Metohiji. Broj napada na srpsku manjinu i pravoslavne verske objekte na Kosovu godinama raste. Svojom politikom Aljbin Kurti i njegova vlada promovišu proterivanje manjina sa Kosova u korist albanske većine", istakla je Nastić.

Da podsetimo, incident o kojem piše Žaklin Nastićse dogodio kada su hodočasnici iz centralne Srbije stigli autobusom u Prizren i krenuli ka Bogosloviji kako bi prisustvovali liturgiji. 

Osumnjičeni je u blizini parkirao svoje vozilo, najpre okačio zastavu terorističke OVK na prednji deo autobusa, a zatim krenuo da provocira i verbalno napada hodočasnike.

Sveštenik, koji je takođe krenuo na liturgiju u Bogosloviju, prišao je da vidi šta se dešava, upozoravajući hodočasnike da ne nasedaju na provokacije i da što pre uđu u Bogosloviju.

Osumnjičeni je tada nasrnuo na sveštenika, odgurnuo ga i zavrnuo mu ruku, a zatim, videvši da policajac koji čuva Bogosloviju prilazi, pobegao svojim vozilom. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()