Peskov: Rusija se ne meša u suverene poslove Srbije

Prema njegovim rečima, Rusija se nikada nije mešala i neće se mešati ni u čije unutrašnje stvari

25.12.2023. 14:47
  • Podeli:
Dmitrij Peskov_SPUTNJIK_REUTERS-1667146484099.webp Foto: Sputnjik / Reuters

Rusija se nije mešala i neće se mešati ni u čije unutrašnje stvari, posebno ne u unutrašnje stvari partnerske Srbije, izjavio je danas Dmitrij Peskov, portparol predsednika Rusije Vladimira Putina.

Prema njegovim rečima, rukovodstvo Srbije je sposobno da preduzme sve mere da osigura bezbednost u zemlji i sve što se dešava je isključivo unutrašnja stvar Srbije, prenela je agencija RIA Novosti. 

"Sve što se dešava je isključivo unutrašnja stvar Srbije. Srbija ima legalno, legitimno rukovodstvo, koje je, po našem uverenju, sposobno da preduzme sve neophodne mere", istakao je Peskov.

Prema njegovim rečima, Rusija se nikada nije mešala i neće se mešati ni u čije unutrašnje stvari, posebno ne u unutrašnje poslove savezničke i partnerske Srbije. 

"Ujedinjuje nas zajedničko istorijsko i kulturno nasleđe, veoma pažljivo se odnosimo prema našim odnosima i veoma ih cenimo", rekao je Peskov novinarima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()