Petković: Kurtijeve bezumne odluke i danas na delu

Nakon skandalozne zabrane Patrijarhu Porfiriju, danas je sprečen i Nenad Jezdić da u Kosovskoj Mitrovici nastupi u predstavi "Knjiga o Milutinu"

14.05.2024. 14:02
  • Podeli:
petković tanjug-655632c842219.webp Foto: Tanjug/NEMANJA JOVANOVIĆ

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da su bezumne odluke Kurtija i danas na delu.

Kako je pojasnio na platformi Iks, nakon skandalozne zabrane Patrijarhu Porfiriju, danas je sprečen i Nenad Jezdić da u Kosovskoj Mitrovici nastupi u predstavi "Knjiga o Milutinu". 

"Kurtiju ne smeta naci nasleđe Džafera Deve, ali zato smeta srpska kultura i glumci!", napisao je Petković.

Kancelarija je ranije danas objavila da su vlasti privremenih institucija samouprave u Prištini, na čelu sa Aljbinom Kurtijem, zabranile da pozorišna oprema neophodna za izvođenje predstave "Knjiga o Milutinu" Zvezdara Teatra bude prevezena na Kosovo u Metohiju, čime su onemogućili da se ta predstava, u kojoj glumi Nenad Jezdić, odigra u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću.

Jezdić je večeras trebalo da izvede 202. put predstavu "Knjiga o Milutinu", u Kulturnom centru u Kosovskoj Mitrovici, a sutra uveče u Leposaviću, međutim, oprema i njegovi saradnici zaustavljeni su na Jarinju, iako su imali svu neophodnu prateću dokumentaciju i specifikaciju opreme. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()