Petković: Strah na severu Kosova i Metohije seju isključivo Kurtijeve terorističke falange

Direktor Kancelarije za KiM ocenjuje da "ne prođe ni dan da se Kurti ne šegači sa pravom i pravdom"

11.07.2023. 14:17
  • Podeli:
petković jadranka ilić tanjug-64886fef9e131.webp Foto: Jadranka Ilić/Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas da je Aljbin Kurti sramota za pojam demokratije i dodao da "strah na severu Kosova i Metohije seju isključivo Kurtijeve terorističke falange koje se kriju iza uniformi tzv. Kosovske policije". 

"Aljbin Kurti sramota je za sam pojam demokratije, jer se njegova “demokratija” ogleda u prebijanju nevine srpske dece, pucanju u leđa Dragiši Galjku, Miljanu Deleviću, Milanu Jovanoviću, braći Stefanu i Milošu Stojanoviću dok nose Badnjak. Strah na severu Kosova i Metohije seju isključivo Kurtijeve terorističke falange koje se kriju iza uniformi tzv. kosovske policije! Za nevino prolivenu srpsku krv niko u Prištini nije odgovarao, kao ni za zversko iživljavanje nad nevino uhapšenim Srbima, što su na kraju priznali i predstavnici Euleksa", ocenio je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM ocenjuje da "ne prođe ni dan da se Kurti ne šegači sa pravom i pravdom".

"Ne prođe dan da se Kurti ne šegači sa pravom i pravdom i izvrće sam pojam i suštinu demokratije i na to ga svakodnevno upozoravaju brojni međunarodni predstavnici. Sramota je da Kurti Srbe naziva fašistima, kada je upravo sama njegova ideologija Prizrenske lige i Velike Albanije pravi fašizam koji podrazumeva etniči očišćeno Kosovo i Metohiju od Srba", ističe Petković.

Navodi da jedini izvor problema leži u njegovim nasilnim i jednostranim akcijama kojima želi da protera Srbe sa severa Kosova.

"Zato su besramni Kurtijevi napadi na srpski narod na severu KiM koji naziva pogrdnim imenima, kada jedini izvor problema leži u njegovim nasilnim i jednostranim akcijama kojima želi da protera Srbe sa severa KiM i pokuša da promeni etničku strukturu u četiri srpske opštine. Nikada mu to, dok je predsednika Aleksandra Vučića na čelu države Srbije, neće poći za rukom, a Kurti svoje fašističke snove nikada neće dosanjati", poručuje Petković. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()