Počela isplata zarada Srbima na KiM koji su napustili prištinske institucije

Reč je o zaradama koje će biti redovne i uplaćivane na vreme, početkom svakog meseca.

02.12.2022. 17:37
  • Podeli:
kosovska mitrovica profimedia-1668008507964.webp Foto: Profimedia

U četiri opštine na severu Kosova i Metohije danas je počela isplata zarada svim građanima koji su nakon 5. novembra napustili prištinske institucije severno od Ibra, saopštila je Kancelarija za KiM.  

Kako se navodi, reč je o zaradama koje će biti redovne i uplaćivane na vreme, početkom svakog meseca.

"Na ovaj način u potpunosti se realizuje obećanje koje je dao predsednik Aleksandar Vučić da će svima koji su početkom novembra napustili prištinske institucije na severu KiM, država Srbija pomoći", saopštila je Kancelarija za KiM. 

Građani koji su napustili prištinske institucije na severu KiM potpisali su 17. novembra ugovore sa državom Srbijom preko Kancelarije za KiM i od danas mogu da podignu svoja prva sredstva zarade, koja se već nalaze na njihovim privatnim bankarskim računima.

Kao što je Kancelarija za Kosovo i Metohiju navela, svi građani koji su napustili institucije imaće regulisane sve obaveze iz radno-pravnih odnosa, uključujući penziono i zdravstvno osiguranje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()