Počelo obeležavanje Dana policije i MUP-a Srbije, svečanosti prisustvuje predsednik Vučić

Vučić i Gašić su zatim pregledali i vozni park sa posebnim vozilima, koja su namenjena za državni vrh i strane državnike.

04.06.2023. 11:37
  • Podeli:
mup srbije foto una tv-647c5ab047f45.webp Foto: UNA TV

Manifestacija obeležavanja Dana policije i Dana MUP-a je počela intonacijom državne himne, nakon čega su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić primili raport, a zatim pozdravili pripadnike policije.

Predsednik Vučić se potom pozdravio sa pripadnicima policije i MUP koji su stajali u stroju.

U razgovoru sa pripadnicima Sektora za vanredne situacije, Vučić je obavešten da će uskoro taj važan sektor dobiti 30 novih vozila.

Vučić je posebno zadovoljan činjenicom da pripadnici policije duže domaću opremu - od oružja, preku uniformi do obuće.

Vučić i Gašić su zatim pregledali i vozni park sa posebnim vozilima, koja su namenjena za državni vrh i strane državnike. 

Predsednik je zatim posetio novi Komandno-operativni centar MUP, u kom pripadnici policije imaju pristup nadzornim kamerama koje su postavljene širom grada.

Predsednik se potom obratio prisutnima.

"Hvala vam na gostoprimstvu. Divno izgleda komandi centar, a ja želim posebno da čestitam ovim mladim ljudima. To je težak, ali odgovoran i častan posao. I koliko god građani nalaze zamerke policiji, mi uvek zavisimo od policije, zovemo ih kada nam trebaju, i volimo da vidimo svuda policiju. Samo sa vama se osećamo sigurnije i bezbednije, hvala na uloženom trudu i energiji. Vaša odgovornost mora da bude veća od ostalih. Pokušaćemo da vam omogućimo da imate nešto viši standard. Hvala vašim roditeljima i porodicama, mnogo uspeha vam želim. Živela Srbija", rekao je Vučić.

Nakon kratkog obraćanja predsednika Vučića prikazan je film o istoriji srpske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se nizom manifestacija, koje za cilj imaju približavanje rada policije građanima i predstavljanje rezultata i uslova rada policijskih službenika, najavljeno je prethodno iz MUP-a.

U okviru ovog događaja, navodi se u saopštenju, biće predstavljen novi Komandno-operativni centar Ministarstva unutrašnjih poslova i dodeljena priznanja najuspešnijim pripadnicima Ministarstva.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, prethodno je, u pratnji najvišeg rukovodstva Ministarstva, položio venac na spomen - obeležje u Ulici omladinskih brigada u Beogradu u znak sećanja na pripadnike policije koji su dali život čuvajući bezbednost građana svoje zemlje.

Istovremeno, visoki predstavnici Ministarstva položili su vence na više lokacija u glavnom gradu.

Državni sekretar dr Željko Brkić i pomoćnik direktora policije, načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić, u pratnji komandanta Žandarmerije, Dejana Lukovića i komandanta Specijalne antiterorističke jedinice, Spasoja Vulevića, položili su venac na spomen – obeležje na Čukur česmi.

Venac na spomen – ploču prvom ministru policije, vojvodi Jakovu Nenadoviću, u Ulici kneza Miloša, položio je državni sekretar dr Danilo Stevandić. Takođe, na Novom groblju položen je venac na spomenik žandarmu Ivku Prokiću.

Vučić danas treba da dodeli 12 medalja pripadnicima MUP-a za zasluge, posvećenost službi i hrabrost.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()