Vučić: Dug i otvoren sastanak sa predstavnicima Kvinte i Evropske unije

Prisutan je i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković

27.03.2024. 10:20
  • Podeli:
kvinta sastanak vučić jadranka ilić tanjug-65ba958d7a124.webp Foto: Jadranka Ilić/Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa ambasadorima zemalja Kvinte - Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke.

Sastanak je počeo malo posle 10 časova, a na njemu su bili pristuni ambasador SAD Kristofer Hil, ambasador Velike Britanije Edvar Ferguson, ambasador Francuske Pjer Košar, ambasador Italije Luka Gori, ambasadorka Nemačke Anke Konard, šef Delegacije Evropske unije u Beogradu Emanuel Žiofre.

Prisutan je bio i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Vučić je kasnije, na svom Instagram nalogu buducnostsrbijeav, objavio da je imao dug i otvoren razgovor sa predstavnicima Kvinte i Evropske unije.

U Briselu su u poslednjih 10 dana održana dva sastanka u okviru dijaloga na nivou glavnih pregovarača, a tema je bila pronalazak rešenja nakon ukidanja dinara kao platežnog sredstva na prostoru KiM.

Dogovor nije postignut, a nova runda dijaloga trebalo bi da bude održana 4. aprila.

Poslednji put, Vučić se sastao sa ambasadorima zemalja Kvinte 31. januara, kada je tema razgovora bila uredba o platnom prometu i ukidanje dinara na KiM.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()