Pokret SRCE izabrao rukovodstvo, Ponoš predsednik

Pokret Srbija centar je osnovan krajem juna, a u međuvremenu su uspostavlјeni njegovi inicijativni odbori širom Srbije

04.12.2022. 18:43
  • Podeli:
zdravko-ponos-milan-maricicataimagespixsell.jpg Foto: Milan Maričić / ATA Images / Pixsell

Pokret Srbija centar (SRCE) održao je svoju prvu Izbornu skupštinu na kojoj je izabrano rukovodstvo Pokreta i usvojen Program. SRCE se pozicioniralo u centru političkog spektra i zalaže se za produktivniju saradnju opozicije, saopšteno je iz tog pokreta.

Za predsednika Pokreta SRCE izabran je Zdravko Ponoš, njegov osnivač, bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije i drugoplasirani kandidat na ovogodišnjim predsedničkim izborima, navodi se u saopštenju.

Za potpredsednike Pokreta izabrani su Mihailo Brkić, ekonomista i bivši ambasador, Dijana Vukomanović, politikolog i bivša narodna poslanica, Slobodan Cvejić, sociolog i bivši član REM, Duško Lopandić, bivši ambasador i Bojan Dimitrijević, istoričar.

Među kandidatima za članove predsedništva Pokreta su Dragan Delić infektolog, Tijana Perić, pravnik, Nikola Lazić, doktor stomatologije, Verica Milanović, pravnik i Boško Šindić, profesor filozofije.

Za predsednika Izvršnog odbora kandidovan je Stefan Stančić, a za sekretara Pokreta advokat Stefan Janjić.

Pokret je osnovan krajem juna ove godine, a u međuvremenu je uspostavlјena njegova infrastruktura u gradovima Srbije u formi inicijativnih odbora, koji su pokrenuli akciju predstavlјanja Pokreta građanima na štandovima. 

Takođe su formirani stručni-resorni timovi čiji su rezultati rada predstavljeni u okviru novousvojenog Programa pokreta koji sadrži koncept javnih politika u 22 tematske celine – ekonomije, energetike, obrazovne, zdravstvene i socijalne politike, oblasti kulture, medija, sporta, demokratije i vladavine prava, lustracije i antikorupcije, spolјne politike, Kosova i Metohije, dijaspore, bezbednosti i odbrane.

U izradi ovog Programa učestvovali su članovi pokreta, ali i spolјni saradnici, stručnjaci iz zemlјe i iz dijaspore, dodaje se u saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()