Popović sa Li Mingom: Potrebno jačati čelično prijateljstvo Srbije i Kine

Iskazana je i spremnost da uskoro bude zaključen niz ugovora

27.02.2024. 16:06
  • Podeli:
li ming, maja popović - 27 feb 2024 - foto Tanjug Ministarstvo pravde Zoran Nikolić-65de1ebd97ae4.webp Foto: Tanjug/Ministarstvo pravde/Zoran Nikolić

Ministarka pravde Maja Popović i ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji Li Ming saglasili su se danas da je potrebno jačati čelično prijateljstvo između dve države i da bilateralne odnose između dveju zemalja karakteriše visok stepen međusobnog poverenja i uvažavanja. 

Kako je saopštilo Ministarstvo pravde, na sastanku je istaknuto da je potrebno unaprediti saradnju između Srbije i Kine zaključivanjem ugovora o pravosudnoj saradnji i da su razmenjeni nacrti Ugovora o izručenju, Ugovora o pravosudnoj saradnji u krivičnim stvarima i Ugovora o pravosudnoj saradnji u građanskim i privrednim stvarima o kojima će dve strane voditi pregovore.

Imajući u vidu sve veće kretanje građana i uspostavljanje poslovih odnosa između privrednih subjekata dve države iskazana je i spremnost da ugovori budu uskoro zaključeni.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()