Poruka iz Indonezije: "Srbija je najuspešnija zemlja regiona, to je prepoznato na svim meridijanima"

Održana je inauguracija novog predsednika Prabova Subijanta

20.10.2024. 09:33
  • Podeli:
prabov subijant, miloš vučević - 20 okt 2024 - foto Instagram milosvucevic-6714b05424cc0.webp Foto: Instagram/milosvucevic

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević oglasio se danas na svom profilu na Instagramu povodom ceremonije inauguracije novog predsednika Indonezije i poručio da je na svim meridijanima prepoznato da je Srbija najuspešnija zemlja našeg regiona.

"Izvanredno organizovana ceremonija inauguracije novog indonežanskog predsednika, bila je prilika da razgovaram sa brojnim svetskim liderima", naveo je Vučević u objavi.

"Srbija je najuspešnija zemlja našeg regiona i to je prepoznato na svim meridijanima", istakao je on.

U prethodnoj objavi, Vučević je zahvalio na gostoprimstvu i prijatnoj večeri novoizabranom predsedniku Republike Indonezije Prabovu Subijantu.

Inače, Prabovo Subjanto zvanično je jutros preuzeo dužnost predsednika Indonezije posle poalganja zakletve pred parlamentom, a u govoru pred poslanicima obećao je da će se boriti protiv korupcije i za nezavisnost zemlje u oblasti energetike i snabdevanja hranom.

Prabovo je postao osmi predsednik Indonezije nakon što se dva puta neuspešno kandidovao za tu funkciju.

Novoizabrani predsednik obećao je da će biti predsednik svih Indonežana i pozvao na jedinstvo kako bi se rešili svi problemi sa kojima se suočava ta zemlja, kao što su, kako je naveo, siromaštvo, glad i neznanje, preneo je Rojters.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()