Poslanici o amandmanima na izmene Zakona o državnim službenicima

Poslanici su raspravu u načelu završili prošle sedmice

26.12.2022. 11:00
  • Podeli:
profimedia-0133871374 skupština-1664530930583.webp Foto: Profimedia

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su raspravu o amandmanima na izmene Zakona o državnim službenicima.

Na te izmene, kojima je planirano odlaganje roka za sprovođenje javnog konkursa za prijem u radni odnos u državnim službama na određeno vreme zbog privremenog povećanja obima posla do 2025. godine, podneto je ukupno 23 amandmana.

U parlamentu je ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandar Martinović.

Poslanici su raspravu u načelu završili prošle sedmice, a tokom same rasprave više je bilo reči o Nacrtu zakona o policiji, koga je predsednica Vlade Srbije danas povukla iz dalje procedure, nego o tačkama dnevnog reda.

Pored izmena Zakona o državnim službenicima, na dnevnom redu su i zakoni koji se odnose na finansiranje javnih servisa, kao i set međunarodnih ugovora.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()