Poznat datum komemoracije i sahrane Ištvana Pastora

Na sahrani će govoriti Viktor Orban, Aleksandar Vučić, Igor Mirović i drugi

01.11.2023. 13:15
  • Podeli:
Ištvan Pastor Nenad MihajlovićTanjug-6540049f6c566.webp Foto: Nenad Mihajlović/Tanjug

Predsednik Skupštine AP Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor biće sahranjen u subotu na Bajskom groblju u Subotici, a od 10 časova u Skupštini AP Vojvodine u Novom Sadu biće održana komemoracija, prenosi B92.

"Sahrana mog oca obaviće se u Subotici na Bajskom groblju iz Peić kapele u subotu u 14 časova. Na moju molbu, od njega će se govorom oprostiti premijer Viktor Orban, predsednik Republike Aleksandar Vučić, Hunor Kelemen, predsednik Demokratskog saveza Mađara u Rumuniji u ime mađarske zajednice van matične države i Balint Juhas predsednik Izvršnog odbora SVM-a u ime stranke", objavio je Balint Pastor.

"Na molbu porodice, na komemoraciji će govorom od mog oca oprostiti Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, Damir Zobenica, potpredsednik Skupštine AP Vojvodine i dr Bojan Bagi, šef odborničke grupe u Skupštini APV",dodao je.

Balint Pastor, sin Ištvana Pastora i jedan od potpredsednika SVM, opunomoćen je od strane organa upravljanja da vodi stranku do novih izbora.

Podsećamo, Ištvan Pastor preminuo je u ponedeljak u 68. godini, posle kraće i teške bolesti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()